Έξυπνη Μεταποίηση με χρηματοδότηση 73εκατ. ευρώ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

H υποβολή των αιτήσεων ξεκινάει στις 06/12/2022

Από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώθηκε πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο υποέργο «Εξυπνη Μεταποίηση» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την περίοδο 2022-2025. Η δημόσια ενίσχυση ξεπερνάει τα 73 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 70% θα διατεθεί σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, ενώ το 30% θα διατεθεί στις μεσαίες επιλέξιμες επιχειρήσεις.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Δικαιούχοι ορίζονται οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και μεσαίες επιχειρήσεις που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στην ελληνική επικράτεια σε επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ). Επιλέξιμες είναι οι υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν απλογραφικό ή διπλογραφικό λογιστικό σύστημα (τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας), οι οποίες πρέπει να έχουν ιδρυθεί πριν από την ημερομηνία της δημοσίευσης της πρόσκλησης. Ειδικότερα:

  •  Υφιστάμενες επιχειρήσεις είναι οι επιχειρήσεις που μέχρι 31/12/2021 έχουν κλεισμένες δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσεις.
  • Νέες επιχειρήσεις είναι οι επιχειρήσεις που μέχρι 31/12/2021 δεν έχουν κλεισμένες δύο διαχειριστικές χρήσεις.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνονται ενδεικτικά:

  • Μηχανολογικός εξοπλισμός (έως 100% επιχορηγούμενο).
  • Δαπάνες για κτίρια (έως 20% επιχορηγούμενο).
  • Ειδικές εγκαταστάσεις κτιριακών, εγκαταστάσεις που θα συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως π.χ. οι υποδομές δικτύου υψηλής ταχύτητας 5G (έως 40% επιχορηγούμενο).
  • Δαπάνες εργαστηριακού εξοπλισμού (έως 30% επιχορηγούμενο).
  • Δαπάνες λογισμικού και εξοπλισμού πληροφορικής (έως 20% επιχορηγούμενο).
  • Δαπάνες συμβουλευτικών υπηρεσιών – μελετών για την προσαρμογή της επιχείρησης στις απαιτήσεις της Βιομηχανίας 4.0 (έως 10% επιχορηγούμενο).
  • Training Προσαρμογή Εργατικού Δυναμικού (Upskilling and reskilling) άμεσα σχετιζόμενη με το επενδυτικό σχέδιο (έως 10% επιχορηγούμενο).

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι τομείς τεχνολογίας τους οποίους μπορούν να επιλέξουν οι δυνητικοί δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ενδεικτικά είναι οι ακόλουθοι:

  • Τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence) και ανάλυση/διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data) προς όφελος της παραγωγικής διαδικασίας (Artificial intelligence – AI and Big Data Analysis).
  • Τεχνολογίες έξυπνης μεταποίησης (Smart Manufacturing Technologies), όπως Machine to Machine (M2M) learning, Manufacturing Execution Systems (MES), Εποπτικά Συστήματα Ελέγχου και Απόκτησης Δεδομένων (SCADA) κ.λπ.
  • Ρομποτική, για την αναβάθμιση και αυτοματοποίηση υφιστάμενων γραμμών παραγωγής με μηχανολογικό εξοπλισμό και ψηφιακές τεχνολογίες, όπως αισθητήρες, αυτοματισμοί, ρομποτική εφαρμογή και απομακρυσμένη χρήση εξοπλισμού παραγωγής.

Για πληροφορίες και Υποβολή Αιτήσεων καλέστε στο:

210 220 7609 – info@fixmybooks.gr

Θέλετε να ενημερώνεστε πρώτοι για νέα και προσφορές;

Δείτε περισσότερα άρθρα

Νέα

Αντικατάσταση Ταμειακών/POS μέσω ΕΣΠΑ

 Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ θεσπίζεται η υποχρεωτική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τις συσκευές #POS από 1/1/23.  Το κόστος αγοράς νέας ταμειακής μηχανής,

Νέα

Αγγελία Εργασίας : Βοηθός Λογιστή

Η Fix My Books Λογιστική ΙΚΕ βρίσκεται σε αναζήτηση Βοηθού Λογιστή/τριας για τα γραφεία της Θεσσαλονίκης. Κύριες αρμοδιότητες: Παρακολούθηση λογιστικού κυκλώματος Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών &